Automatische incasso en domiciliëring

Hoe werkt incasso of domiciliëring?

Je kunt abonnementsgelden iedere periode automatisch incasseren of innen. De betaalperiode is zelf door jou in te stellen (in weken of maanden). Terugkerende betalingen kunnen plaatsvinden middels SEPA-incaso/SEPA-domiciliëring (€ 0,50 per betaling) of creditcard (1,8% + € 0,50 per betaling).

Het is belangrijk om met het volgende rekening te houden: 

Betaalmethode

Zorg ervoor dat je bij Mollie SEPA (SEPA-incasso in Nederland of SEPA-domiciliëring in België) heb geactiveerd. Dit kun je doen bij Mollie door op Instellingen te gaan en op Betaalmethodes te klikken. Het schuifje bij SEPA of creditcard moet bij Mollie blauw staan. Indien dit niet is ingesteld, kan er geen automatische incasso plaatsvinden.

Machtiging

De klant betaalt de eerste keer met iDEAL of Bancontact een geeft daarmee een machtiging (ook wel mandaat genoemd) af om de volgende weken of maanden te incasseren of innen. Heel belangrijk om aan te geven is dat een iDEAL of Bancontact transactie geen officiële methode is om een machtiging af te geven. Wel wordt dit in de praktijk veel gebruikt en biedt dit ook een bepaalde mate van zekerheid. Om zeker te zijn van een geldige machtiging raden we altijd aan om ook een handtekening te vragen die met pen is ondertekend (lees hier meer over bij Mollie).

Incassodatum of datum van innen

Voor maandabonnementen kun je instellen wanneer abonnementsgelden worden geïncasseerd of geïnd. Voor weekabonnementen geldt dat de datum van aanschaf bepalend is voor wanneer er wordt geïncasseerd of geïnd. Lees hier hoe je kunt de incassodatum of datum van innen kunt instellen.

Houd er rekening mee dat het innen van abonnementsgelden meerdere werkdagen kan duren in verband met de verwerkingstijd van banken. 


Automatische incasso of domiciliëring instellen

Om automatische incasso of domiciliëring in te stellen volg je de volgende stappen:

  1. Klik rechtsboven op je naam
  2. Ga naar Instellingen
  3. Klik in menu op Betaalinstellingen

Vervolgens kun je bij het veld Betaalmethode bij terugkerende betalingen aangeven dat je automatische incasso (NL) of domiciliëring (BE) wilt instellen.


Kun je Automatische incasso / Domiciliëring niet instellen?

Indien je automatische incasso of domiciliëring niet kunt instellen dan komt dat doordat je nog geen SEPA of creditcard hebt geactiveerd bij Mollie of dat je de ingestelde betaalmethodes nog niet gesynchroniseerd hebt met Trainin. Dit laatste kun je doen door op de button "Sync met Mollie" te klikken.

Mocht je hier meer vragen over hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen via support@trainin.nl!