Beschikbaarheid instellen privé sessies

Wanneer je bij een privéactiviteit hebt ingesteld dat jouw klanten of leden een sessie kunnen boeken of aanvragen is het essentieel om jouw beschikbaarheid in te stellen. Op basis van jouw beschikbaarheid kunnen klanten of leden jouw beschikbare tijden zien.

Om jouw beschikbaarheid in te stellen (of eventueel van een andere trainer in geval je deze permissies hebt in het Pro pakket) volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar Agenda
  2. Klik op Meer
  3. Klik op Beschikbaarheid toevoegen 

Vervolgens kun je jouw beschikbaarheid opgeven door een of meerdere periodes aan te maken:

  • Startdatum: vanaf deze datum gaat je planning in. 
  • Tijden: geef aan vanaf welke tijd je planning begint en tot wanneer het eindigt. Voorbeeld: stel je training duurt 60 minuten, je hebt vaste tijdslots ingesteld en je de planning begint vanaf 9 uur tot 12 uur, dan krijg je de volgende beschikbare tijden te zien: 9:00, 10:00 en 11:00.
  • Herhaling: geef aan of je een herhaling wilt instellen. 'Eenmalig' houdt in dat je enkel voor deze dag of dagen je beschikbaarheid opgeeft. 'Elke week' houdt in dat de dagen en tijden wekelijks terugkomen. Vervolgens kun je ook aangeven of je wilt dat dagen en tijden om de 2, 3 of 4 weken terugkomen. 
  • Dagen: in geval je een herhaling instelt dan kun je ook aangeven op welke dagen de tijden terugkeren. Zo komt het vaak voor dat je werkdagen iedere week of een periode hetzelfde zijn.
  • Einde: geef aan wanneer je wilt dat je planning eindigt. 

Als laatst kun je aangeven voor welke privéactiviteiten jouw beschikbaarheid geldt. Standaard is dit ingesteld voor alle privéactiviteiten.

Je kunt een nieuwe periode aanmaken als je geheel andere tijden op andere dagen wilt instellen. Ook kun je altijd een periode verwijderen.

Wanneer ben je niet meer beschikbaar?

Wanneer een privé sessie (ongeacht welke activiteit) is geboekt of aangevraagd dan is het automatisch niet meer mogelijk voor een klant om een boeking of aanvraag te doen op dat tijdstip. Je bent dan namelijk niet meer beschikbaar. Daarnaast kun je ook andere agenda-items inplannen, zoals privé afspraken, team meetings of vakanties. Je kunt dan ook aangeven of je deze periode wilt blokken, zodat je niet opnieuw een aanvraag of aanmelding voor een privé sessie kunt ontvangen in deze periode. 

Vaste tijdslots of flexibele tijdslots per privéactiviteit instellen

Per privéactiviteit kun je aangeven of je jouw beschikbaarheid wilt tonen op basis van flexibele tijdslots of vaste tijdslots.