Abonnement pauzeren

Je kunt zowel doorlopende al eindigende abonnementen pauzeren. Wanneer het abonnement van een klant of lid gepauzeerd wordt dan kunnen ze tijdens deze periode geen boekingen doen.

Om een abonnement te pauzeren volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar het profiel van de Klant
  2. Klik op tabblad Producten
  3. Klik op de 3 puntjes naast het product
  4. Klik op Pauzeren 

Vervolgens heb je 2 opties, je kunt eenvoudig een abonnement op basis van een betaalperiode pauzeren of handmatig het abonnement pauzeren.

1. Betaalperiode

Kies voor de optie Betaalperiode als je een abonnement een of meerdere betaalperiodes wilt pauzeren. Je krijgt de volgende velden te zien:

  • Startdatum: geef de datum op vanaf welk moment het abonnement wordt gepauzeerd.
  • Betaalperiodes: geef aan hoeveel betaalperiodes het abonnement wordt gepauzeerd.

Wanneer het abonnement voor een betaalperiode wordt gepauzeerd dan wordt de volgende betaaldatum verschoven en, indien van toepassing, ook de einddatum van het contract.

2. Aangepast (geavanceerd)

Kies voor de optie Aangepast als je zelf handmatig het abonnement wilt pauzeren. Dit is bijvoorbeeld handig als je het abonnement voor een specifieke periode wilt pauzeren die anders is dan de betaalperiode. Je krijgt de volgende velden te zien:

  • Startdatum: geef de datum op vanaf welk moment het abonnement wordt gepauzeerd.
  • Einddatum (t/m): geef datum op tot en met wanneer het abonnement wordt gepauzeerd.
  • Contract einddatum (optioneel): je kunt de einddatum van het contract verschuiven indien van toepassing.

LET OP (!): indien je wilt dat de klant ook minder betaalt gedurende de pauzeerperiode omdat de klant niet actief is, dan kun je vervolgens betalingen wijzigen of nieuwe betalingen inplannen. Dit kun je doen door op de betalingen-button  van het product te klikken , je krijgt vervolgens de betalingen te zien.