Wachtlijst instellen

Je kunt per groepsactiviteit instellen of je een wachtlijst wilt instellen. Om dit te doen volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar Activiteiten
  2. Klik op de desbetreffende activiteit of wijzigen via opties
  3. Scroll naar Boekingsinstellingen
  4. Ga naar veld "Wachtlijst"


Hoe werkt de wachtlijst?

Met de wachtlijst functie kan een klant of lid zich aanmelden voor een volgeboekte sessie (bijvoorbeeld les of training). Mocht er een afmelding zijn voor een sessie, dan wordt de klant die zich als eerste op de wachtlijst heeft gezet automatisch aangemeld voor de sessie en ontvangt hiervan een melding per e-mail.

Wie als eerste op de wachtlijst staat, zal ook als eerste worden toegevoegd zodra er een plek vrij komt. Een klant kan niet zien hoeveelste hij of zij op de wachtlijst staat. Dit is als voor jou wel inzichtelijk bij de sessie (via Agenda). Daarnaast is er geen beperking ingesteld aan de hoeveelheid klanten op een wachtlijst.

Wanneer je een wachtlijst instelt dan kun je aangeven wanneer de wachtlijst gewist wordt via het veld "Wachtlijst actief tot". Dit is standaard 30 minuten voor aanvang van de sessie. Nadat de wachtlijst wordt gewist kan men enkel nog een boeking doen als er een vrije plek is.

Je kunt geen klanten op de wachtlijst zetten, dit kunnen klanten enkel zelf doen. Wel kun je een klant direct toevoegen aan de sessie.