Credits in rekening brengen

Hoe kan ik instellen wanneer credits in rekening worden gebracht bij een boeking?


Situatie: klant doet een boeking

Wanneer een klant of lid een boeking doet via de Planning of widget op je website dan zullen credits altijd direct in rekening worden gebracht. Wanneer ze niet voldoende credits hebben dan zullen dus ook geen boeking kunnen doen (ze moeten dan eerst een product kopen).

 

Situatie: trainer/docent voegt klant toe aan sessie

Wanneer jij een klant toevoegt aan een sessie, bijvoorbeeld training of les, dan wordt er standaard een credit in rekening gebracht. Echter kun je er ook voor kiezen om ook credits achteraf in rekening te brengen.

Om in te stellen hoe je credits in rekening wilt brengen als jij zelf een klant toevoegt, volg je de volgende stappen:

  1. Klik op je Naam rechtsboven
  2. Ga naar Agenda & Planning onder Voorkeuren
  3. Scroll naar Agenda-instellingen
  4. Ga naar het veld Automatisch credits in rekening brengen bij toevoegen klant?

 Je hebt de volgende mogelijkheden:

1. Credits direct in rekening brengen (standaard / aanbevolen)

Wanneer je een klant toevoegt aan een sessie, of het nu een groepsactiviteit of privé activiteit is, dan worden direct credits in rekening gebracht. Dit geldt zowel als een klant toevoegt aan één sessie of aan een reeks.

2. Credits direct in rekening brengen bij groepsactiviteiten, niet bij privé activiteiten

Wanneer je een klant toevoegt aan een groepsactiviteit, zoals groepsles of groepstraining, dan worden direct credits in rekening gebracht. Echter, wanneer je een klant toevoegt aan een privé activiteit, zoals een Personal Training of privéles, dan zal je achteraf handmatig de credits in rekening brengen.

3. Credits altijd achteraf automatisch in rekening brengen

In dit geval zullen credits altijd achteraf automatisch in rekening worden gebracht als je een klant toevoegt aan een sessie. Voorwaarde is wel dat de klant wel voldoende credits heeft, anders blijft deze openstaan en zul je later de credits handmatig in rekening moeten brengen. Verder geldt dit enkel voor boekingen in de toekomst. Wanneer je een klant toevoegt aan een sessie in het verleden dan zul je deze handmatig in rekening moeten brengen.

4. Credits altijd achteraf handmatig in rekening brengen

In dit geval zullen credits altijd achteraf in rekening moeten worden gebracht als je een klant toevoegt aan een sessie.

Belangrijk: Deze instelling geldt alleen als jij die klant toevoegt, en niet als een klant zelf een boeking heeft gedaan. In dit geval worden de credits altijd direct in rekening gebracht.

 

Hoe kan ik credits in rekening brengen?

Wanneer je een klant toevoegt aan een sessie of reeks en je hebt ingesteld dat je achteraf credits in rekening wilt brengen. Dan zie je een rood streepje in de agenda, zie hieronder. Dit houdt in dat er nog een openstaande boeking is.

Als je vervolgens op de sessie in de agenda klikt dan kun je naar de deelnemer toegaan en de boeking bevestigen. Vervolgens worden de credits in rekening gebracht.

Let op: een boeking kan alleen bevestigd worden wanneer de klant voldoende en geldige credits heeft dat kan worden gebruikt voor het boeken van de sessie.