Boekingsopties van activiteit

Je kunt per activiteit instellen of de activiteit direct, op aanvraag of niet geboekt kan worden. Om dit te doen volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar Activiteiten
  2. Klik op de desbetreffende activiteit of wijzigen via opties
  3. Ga naar Boekingsinstellingen

Direct boekbaar

Als je wilt dat klanten of leden zich direct kunnen aanmelden voor een groepsles of dat ze zelf een privé sessie in kunnen plannen (op basis van jouw beschikbaarheid) dan is het ideaal om aan te geven dat activiteit "Direct boekbaar" is.

Een klant die een actief product of credits heeft (bijvoorbeeld een rittenkaart of abonnement) kan dan direct een sessie inplannen of zich aanmelden voor een les. Indien een (potentiële) klant nog geen actief product of credits heeft dan kan de klant direct een les of training boeken en betalen. 

Aanvraag nodig

Je kunt ook aangeven dat je klanten eerst een aanvraag moeten doen voor een tijdstip. Op basis van jouw beschikbaarheid of planning kunnen klanten of leden een aanvraag versturen met een datum en tijd. Je hebt 72 uur om een aanvraag te accepteren. Pas nadat jij de aanvraag hebt geaccepteerd dan kan de klant betalen en de boeking definitief maken, de klant kan dit binnen 24 uur doen. Als de klant al een actief product of credits heeft dan is de boeking of aanmelding direct definitief. 

Boeken of aanmelden niet mogelijk

Als je niet wilt dat klanten of leden zelf een boeking kunnen doen of sessie inplannen, dan kun je ook instellen dat enkel jij als beheerder of trainer een boeking kunt doen. Dit is ideaal als je zelf de controle wilt houden over je agenda.